Sony обяви планове да бъде домакин на събитие, фокусирано върху PlayStation 5 на 4 юни в 13:00 PT / 16 PM ET. Презентацията PlayStation 5 ще работи малко повече от час и ще покаже нови PS5 игри за системата и първия истински геймплей от конзолата на следващото поколение на Sony.

Конкретни подробности отвъд, които все още не са споделени, но в разговор със сестринския сайт на GameSpot CNET, шефът на PlayStation Джим Раян повтори още веднъж, че PS5 все още е готов за пускане през 2020 г.

Въпреки че Microsoft е доста предстоящ по отношение на Xbox Series X, Sony запази подробности за PS5 близо до гърдите. Ние обаче знаем общите характеристики и за двете, така че разгледайте нашето ръководство за сравняване на спецификации за конзоли от следващия ген, ако сте любопитни как обективно се подреждат Xbox Series X и PS5.

Въпреки че видът на самата конзола все още е загадка, Sony вече разкри контролера на PS5. Наречен DualSense, контролерът от следващия генерация е оформен подобно на предишните итерации на DualShock. Той все още запазва традиционното разположение на PlayStation на пръстите на ръцете, като и двете пръчки са успоредни една на друга в долната част на контролера, като бутоните за лице и d-тампонът са разположени над тях. Той въвежда хаптична обратна връзка и адаптивни задействания.

Наскоро Epic Games разкриха Unreal Engine 5, демонстрирайки технологично демо, което се игра на PS5. „Това е напълно възпроизвеждаща демонстрация. Включихме диктофон в гърба на PlayStation 5 dev kit и записахме сигнала, който излезе през HDMI“, обясни главният технически директор на Epic Games Ким Либрери. „Така че това беше напълно живо демо и е за преиграване. Малко е различно всеки път, когато го играете.“

Epic продължи да добавя, че SSD архитектурата на PS5 в момента е по-усъвършенствана от наличната на компютри от висок клас и че входно-изходните възможности на конзолата ще позволят на разработчиците да представят подробна графика наравно с CGI на филма при използване на Unreal Engine 5.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.