Поддръжката на Vulkan 1.0 API за Raspberry Pi 4 скоро ще бъде факт!

Raspberry Pi са, добре познати със своят миниатюрен размер и стойност, мини компютри, които скоро ще бъдат разпознавани и по своята производителност. Преди няколко месеца от фондацията Raspberry Pi обявиха, че работят по разработката на съвместима с Raspberry Pi 4 версия на Vulkan. Преди няколко дни екипът от разработчици, който се занимава с това обяви моментното състояние на проекта и показа снимки от напредъка си.

Vulkan е „cross-platform“ графично API. През Януари, разработчиците са рендърнали успешно цветен тригълник използвайки малка част от Vulkan 1.0 API, но днес те използват „Khronos Conformance“ за да преминат през повече от 70 000 теста успешно.

(Image credit: Raspberry Pi Foundation)

Демо снимките на пръв поглет не са кой знае какво, но ако ги съпоставим с триъгълника от Януари – изглеждат впечатляващо. Все пак екипът има още доста работа за вършене преди драверът да може да се използва в по-натоварващи приложения като игри.

(Image credit: Raspberry Pi Foundation)

Екипът вече има план за действие за следващите няколко месеца.  Те обмислят да предоставят основен достъп до Vulkan 1.0 наборът от функции, след което да преминат към „CTS conformance“. Ако искате да научите по-подробна информация за моментното състояние на разработката можете да посетите поста в блога на Raspberry Pi.

(Image credit: Raspberry Pi Foundation)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.