Джеси Маккри, герой в играта на Blizzard’s Overwatch, ще бъде преименуван вследствие на последиците от обвиненията за сексуален тормоз срещу компанията.

Вграденият в играта McCree, каубойски герой с револвер, е кръстен на служител на Blizzard от реалния живот.

През август той и още двама ръководители напуснаха компанията без обяснение.

В изявление екипът на Overwatch заяви, че е „необходимо да се промени името … на нещо, което по -добре представя това, което означава Overwatch“.

„Занапред героите в играта вече няма да бъдат кръстени на истински служители“, обещава той.

Но разработчиците на Overwatch не разкриха какво ще бъде новото име на героя.

Любимец на феновете

Overwatch е един от най-известните примери за „hero shooter“ жанра, с набор от герои, всеки с уникална идентичност и набор от способности.

Маккри остава любим на феновете като един от героите за стартиране на играта и е дълбоко обвързан с историята си.

Освен че може да се играе, той се появява в свързани комикси, високобюджетен шестминутен късометражен анимационен филм и като стока, включително екшън.

Въпреки това, г-н McCree в реалния живот, на когото е кръстен героят, се твърди, че е знаел за скандалната „Cosby suite“, подробно описана в съдебния иск за сексуален тормоз, заведен в щата Калифорния през юли. Г-н McCree не е цитиран лично в делото.

Апартаментът е кръстен на актьора Бил Козби, който е осъден за сексуално насилие, след което осъждането му е отменено, години след като са направени тези снимки.

Сайтът за новини за игри Kotaku получи снимки, за които се казва, че показват вътрешността на апартамента, за които се съобщава, че показват група ръководители, включително г -н McCree, позиращи със снимка на г -н Cosby.

Малко след това г -н McCree и двама други висши служители напуснаха Blizzard, въпреки че компанията не даде никаква причина за внезапното им напускане. Г-н McCree не е коментирал въпроса.

Справка в реалния свят

Вече имаше известна критика от общността на Overwatch относно продължаващото използване на името McCree за персонажа в играта.

В един случай някои коментатори на живо, отразяващи състезателни игри, спряха да казват името McCree, наричайки вместо това героя „каубой“.

Обявявайки решението за промяна на името, екипът на Overwatch не се позова на г -н McCree или обвиненията за тормоз срещу компанията. Вместо това, в публикация в Twitter, фирмата написа, че промяната е свързана с това „как най -добре да спазваме нашите ценности“, включително „приобщаване, справедливост и надежда“.

Вижте оригиналния туит в Twitter

„Ние осъзнаваме, че всяка промяна в такъв обичан и централен герой във фантастиката на играта ще отнеме време, за да се разгърне правилно и ние ще споделяме актуализации с напредването на тази работа“, се казва в него.

В резултат на това се забави „разказвателната дъга“, планирана да започне през септември, чиято централна част беше Маккри, каза той.

„В бъдеще ще бъдем по-внимателни и проницателни относно добавянето на референции в реалния свят“, се казва в него.

По -рано тази седмица щатът Калифорния разшири съдебните си действия срещу Activision Blizzard, очевидно предефинирайки условията си, за да обхване временни или договорно наети лица, както и служители.

Но също така обвинява Activision Blizzard, че се намесва в разследването му, като твърди, наред с други неща, че служителите на човешките ресурси са нарязвали документи, свързани със разследването.

Activision Blizzard категорично отрече тези твърдения.

The original publication is on the BBC website, here it is translated into Bulgarian. https://www.bbc.com/news/technology-58356203

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.