Всички са чували за Minecraft, най-продаваната игра в света, в която създавате свят от блокове и изследвате с приятели на различни устройства. Играе се от десетки милиони, на всички възрасти и произход и дори се използва в класните стаи по целия свят.

В основата на успеха на Minecraft е неговият пясъчник с отворен свят, в който правите и правите каквото и да е, а през последните години възможностите на пясъчната кутия се взривиха с играчи, създаващи нови добавки, както и модове и шейдър пакети, които подобряват външния вид на Minecraft на настолен компютър. И сега заедно с Mojang достигнахме зашеметяващо ново ниво на реализъм с въвеждането на DXR raytracing в реално време за Windows 10 издание на Minecraft.

Minecraft с RTX ще преиздаде цялата игра с проследяване на пътя, форма на проследяване на лъчите с невероятни нива на детайлност, засягащи почти всеки пиксел от всяка сцена. Ще видите реалистично осветление, отражения и сенки, както и много повече, илюстрирайки силата на проследяването на лъчи и демонстрирайки защо разработчиците на игри като Mojang и Microsoft работят съвместно с NVIDIA за подобряване на предстоящите блокбастери с проследяване на лъчите.

Кликнете, за да отворите интерактивно сравнение на екрана на RTX ON-RTX OFF

Minecraft е динамичен свят, където блоковете могат да бъдат премахнати или добавени масово. NPC и врагове бродят по земята, а други играчи увеличават мащабите си. За да се отчитат постоянно променящите се условия, всеки проследен от лъчите ефект работи в реално време, носейки реалистични визуални ефекти в стилизирания свят на Minecraft по начин, изпускащ челюстта.

„Рей проследяването е в центъра на това, което според нас е следващото за Minecraft“, казва Сакс Персон, креативен директор на Франчайз на Minecraft в Microsoft. „RTX дава на света Minecraft съвсем ново усещане. В нормалния Minecraft златен блок просто изглежда жълт, но с включено проследяване на лъчите, наистина можете да видите зрелищния акцент, можете да видите отражението, дори можете да видите мафията, отразена в него. „

С проследяване на лъчите почти всичко се визуално подобрява. Осветлението се усъвършенства до глобално осветление в реално време, което позволява на светлината да осветява реалистично блокове и сгради с промяна на света. Емисионните блокове като Glowstone и Lava могат да осветяват среди, заедно с други динамични елементи на играта. Водата, стъклото и другите светлоотразителни повърхности показват точни отражения в реално време, отразявайки тяхното обкръжение. Засенчването и засенчването придобиват реалистична точност. Облаците, мъглата и други атмосферни ефекти естествено променят облика на света. Блоковете придобиват допълнителна дълбочина и детайлност от нормалните карти, като позволяват сенки, осветление, зрителна отражателност и оклузия на околната среда да увеличат още повече своята вярност и външен вид. И нататък продължава, защото цялата игра е подсилена с лъчезащита.

Кликнете, за да отворите интерактивно сравнение на екрана на RTX ON-RTX OFF

Minecraft вероятно има най-много модове на всяка игра, някога. Така че проследяването на лъчите също ще бъде модерно, което ще позволи на играчите да генерират безкрайно съдържание, проследявано от лъчи, за себе си и другите. И с лъчевите ефекти и възможности на RTX Minecraft, новите дизайни в играта, които по-рано бяха невъзможни, стават реалност, да са онези призрачни дерета, които избледняват в тъмнина, изпълнени с враждебни мафии, привлечени към светлината на факела на играча; забавни къщи, изработени от огледала; или пещери, които светят със скъпоценните ресурси или опасната лава вътре.

Кликнете, за да отворите интерактивно сравнение на екрана на RTX ON-RTX OFF
Кликнете, за да отворите интерактивно сравнение на екрана на RTX ON-RTX OFF

С HD текстури, нормални карти, които добавят подробности за повърхността, и други подобрения, ще можете да изработите и изследвате светове с висока вярност, реалистични рекреации на сгради и градове и хипер реалистични творения на вашия собствен дизайн!

Източник на информацията и изображенията –
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/minecraft-rtx-trailer-screenshots-partnership/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.