В PC Gaming Show ни показват, че те са разгледали първо следващата игра за оцеляване от създателя на DayZ Дийн Хол и студио Rocketwerkz. Казва се Икар и ще бъде безплатна за игра. Също така, интересното е, че Icarus е игра, базирана на сесии, а не отворен игра за оцеляване като DayZ.

Трейлърът за тийзър показва астронавтите, докато се спускат от космическа станция, за да копаят ресурси от повърхността на извънземна планета. Виждаме някои дървета да се рушат с брадва на каменна ера, да се изгражда боксерка, да се ловят животни с лък и стрела и футуристично превозно средство, което се движи през примитивния свят – което изглежда страшно много като същите дейности, които провеждаме наблюдавани в многобройни игри за оцеляване през последното десетилетие.

Но Хол разкри много повече за това как работи Icarus и играта за оцеляване се играе с няколко интересни концепции – някои вдъхновени от игри, които изобщо не са част от оцеляващия жанр.

Играчите в Икар започват в космическа станция, орбитираща извънземна планета. Можете да поканите приятелите си на вашата станция (Хол я сравнява с това да доведете приятелите си в пентхауса си в GTA Online преди вторник) и да се подготвите за планетарен спад. Вие сключвате договор за изпълнение – мисията може да бъде да се съберат и доставят определено количество конкретен ресурс от биома на извънземната планета, например – и да се спуснете на повърхността с дропшип.

(Изображение кредит: Ракетаверкц)

Договорът може да бъде за кратка мисия, около 30 минути или значително по-дълъг, до 48 часа. Това също са минути и часове в реално време, така че можете да завършите игра на Икар за няколко сесии, за да завършите един дълъг договор. Капка, която включва посещение на планетата през нощта, ще бъде много по-опасна от дневните капки, казва Хол.

И така, вместо отворени експедиции, както в игрите за оцеляване като Арк или Ръст, Икар става въпрос за базирани на сесии екскурзии до планетата, което ме кара да се сещам за Бягство от Търков – влезте, свършете работата си и се върнете назад безопасно. Теренът на планетата, разказа ни Хол, е изцяло ръчно изработен: Икар не разчита на процедурно поколение.

Материалите, които извеждате в орбита, могат да бъдат използвани за подобряване на вашата космическа станция и съоръжения за оцеляване, за модифициране на вашите кацащи и наземни превозни средства, за отключване на нова технология и изграждане на футуристично оръжие. Това не означава, че можете да донесете всяко едно нещо, което сте изградили на вашата космическа станция, със себе си във вашите мисии. Хол посочи системата на дропшипа като „чокпойнт“, тъй като тя ограничава това, което можете да свалите със себе си на планетата, което според него създава баланс между „uber-технологията“ на космическата станция и примитивния свят на планетата.

Хол казва, че с Икар Рокетверк искал да подражава на това усещане от първия час, изпълнен с напрежение на Minecraft. „Наистина това, което се опитваме да направим, е да уловим това и след това основно да изградим игра, в която да можете да го направите за дълъг период от време“, казва Хол. „И така, наистина се връщахме към корените на това, което е игра за оцеляване и това, което прави тези моменти, които попаднете в тях, наистина интензивни и емоционални“.

Уловката? Хол казва, че в Икар има само едно състояние на отказ. Ако закъснеете да се върнете към вашия дропшип, той ще остане без вас. И ако сте оставени на планетата, този герой е мъртъв. Цялата прогресия, която сте направили с този герой, се губи и всичко, което има с тях, е изчезнало. Ето защо, казва Хол, тагът на Икар е „Има по-лоши съдби от смъртта“.

„Ако ви липсва кислород, някой може да дойде и да ви съживи“, казва Хол. „Ако бъдете нападнати от това конкретно животно и повредени, някой може да ви излекува. Но ако ви изтече времето, всичко свърши.“

(Изображение кредит: Ракетаверкц)

Rocketwerkz разгледа редица други игри като вдъхновение за Икар, а не само такива от жанра за оцеляване. Хол казва, че стрелбата на Скайрим, системата за превозни средства на Mudrunner и Snowrunner, модификацията на ракетата на космическата програма Kerbal и изкопаването на Deep Rock Galactic са били влияния. Той също така посочи правилата на бойните роялски игри като начин да се даде насока и структура на играчите в Икар.

„Мисля, че ако погледнете Fortnite и PUBG, те наистина ни показаха, ако опаковате нещата и обясните добре, това резонира много по-добре с геймърите“, казва той. „Искаме да направим същото с PvE оцеляването.“

Икар е планиран за 2021 г. и можете да намерите официалния му сайт тук.

Информация от PC Gamer – https://www.pcgamer.com/icarus-is-a-sci-fi-co-op-survival-game-from-dayz-creator-dean-hall/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.